вторник, 3 ноември 2009 г.

Поглед към бъдещето



Духовни явления през Последните дни

Човек извърва грехопадението от нивото на съвършенство в степента на растеж. С настъпването на Последните дни човек навлиза в епоха, в която може да се възстанови до нивото на съвършенство на степента на радтеж. Като не вярва и живее в съответствие със словото от епохата на Новия Завет, духовното "Аз" на човека може да достигне нивото на съвършество на степента на растеж - това е позицията на човека непосредствено преди грехопадението.
Последните дни са времето, когато в световен мащаб се възстановява нивото, непосредствено преди грехопадението - нивото на живите духове. именно на това ниво Адам развива дълбока връзка с Бог. Ето защо през Последните дни с приближаването към края на степента на растеж много хора, ще развият способност да общуват с духовния свят. В тази светлина, можем да разберем Божието обещание да налее от своя Дух "върху всяка плът" през Последните дни. (Деян 2:17)
През Последните дни много хора ще получат откровението "Ти се Господа". Това не означава, че те са Господът на Второто пришествие, а показва, че те възстановяват позицията си на господар на Творението, загуба поради грехопадението на Адам. С други думи, те възстановяват нивото на духовно развитие, на което се е намирал Адам непосредствено преди грехопадението. Също както Йоан Кръстител е трябвало да подготви пътя за Исус, ще има много хора с различни мисиии, които трябва да подготвят пътя за Господа на Второто пришествие.Тъй като тези хора, отговорни за определени мисии, са представители на Господа на Второто пришествие, всеки един от тях получава откровението :" Ти си Господа", макар че може да работят във време или област , различна от тази на Господа на Второто пришествие. Според християнсктото разбиране, ако този човек получил способността за духовно общуване не разбере принципа стоящ зад него, погрешно се смята за Господа на Второто пришествие и действа в съответствие с това, този човек става Антихрист. (В съвременен смисъл подобна личност може да сее раздори и разделение вместо да насочи вниманието на своите ученици към обединение)
Макар хората, способни да общуват духовно, да се свързат с един и същ духовен свят, нивото, с което те общуват и съдържанието на откровенията, които получават са различни, тъй като духовните сфери, обстоятелства и индивидуалният характер са различни при всеки духовно отворен човек. (1 Кор. 15:14, 12:8 - 10)
Поради точа често съществуват несъгласия и конфликти между спиритуалистите. Тъй като те имат единствено вертикална връзка с Бог и се отговорни само за една част от целия Божий план за възстановяване, те често пренебрегват хоризонталните взаимоотношения с другите духовно отворени хора. Тъй като всеки от тях е най-добрият в своята конкретна сфера на отговорност, Бог дава на всеки откровението "Ти се на-добрият" , за да ги насърчи да дадт всичка от себе си. Но често изпадат в конфликт помежду си. Объркването сред хората способни да общуват с духовния свят,ще бъдепремахната от нов израз на истината, която ще обясни цялостната цел на плана за възстановяване.Въз основа на това разбиране спиритуалистите ще могат да постигнат взаимна вертикална хармония като допълнение към вертикаланата им хармония с Бог. Техните способности трябва да са насочени към изпълнение на целтта на целостта.

Из "Божествен принцип" на преп. С. М. Муун, с. 114


Няма коментари:

Публикуване на коментар