петък, 6 ноември 2009 г.

Възкресние на хора от духовния свят

Възкресение чрез завръщане на хора от духовния свят, които са вярвали в Бог

Епохата на Исус преди две хиляди години и времето, когато Христос се връща отново през Последните дни, имат специално значение. Тогава всички вярващи на земята могат духовно да се извисят, в съответствие с плана за възстановяване на човешкия род. Тъй като това е времето, когато отново се появява Божието слово на пресътворяване под формата на Евангелието и на Новия израз на Истината, то според принципите на възкресение през това време съществуват най-големи възможности духовното Аз на човека да възкръсне много бързо. Ето защо през епохата на Исус всички формирани духове от Стария завет, които са спазвали единствено закона, желаят да се върнат и да помагат на вярващите на земята.
Фактът, че на планината на Преображението (Мат 17:3) Илия в своето духовно Аз се явява пред Исус и неговите ученици, ясно показва, че Илия е в духовния свят. Но Исус казва, че Йоан Кръстител, който е на земята е Илия (Мат. 17:12-13)В контекста на принципа на възкресението разбираме, че илия се е върнал, за да довърши мисията си на земята, като сътрудничи на Йоан Кръстител. Според принципите на възкресение чрез завръщане, физическото Аз на Йоан Кръстител заменя физическото Аз на илия.
В Матея 27:52 пише, че след разпятието на исус много светци се издигат от гробовете си. Това явление на възкръсване на хора от духовния свят е на онези, които са формирали своя дух на земята. Като си сътрудничат с хора от земята, котито вярват и следват Господа на Второто пришествие и като им помагат да станат божествен духове, хората от духовния свят в сферата на живите духове (Рая) могат да получат същите преимущества и самите те да станат божествени духове.
Хората от духовния свят, които преживе са вярвали в религии различни от юдейството и християнството, след своята смърт също трябва да се върнат и да си сътрудничат с хора от земята, представители на същите религии. Именно с тях, те могат лесно да установят обща база.
Добрите хора от духовния свят, които са водели съзнателен живот на земята, макар и нерелигиозни се връщат и си сътрудничат с добри хора на земята, които са на подобно духовно ниво и се намират при подобни обстоятелства.
В Матия 25:41 се споменава за дявола и неговите ангели. Тук се включват и зли хора от духовния свят. Също и злите духове не могат да възкръснат по друг начин, освен посредством възкресение чрез завръщане което е възможно само при определени епохи. Но злите духове не могат да слизат на земята по собствено желание. Дори и да слязат, това не означава, че те непременно ще имат полза от възкресението чрез завръщане. преди злите хора от духовния свят да могат да получат полза от възкресението по време на Второто пришествие, най-напред те трябва да направят условие на изплашане. Така те ще изпълнят Божията воля да бъдат изкоренени греховете им чрез понасяне на наказание.

Из "Божествен принцип", от преп. С. М. Муун, с. 118





Ще намери ли Анжели своя очакван годеник от минало прераждане или ще приеме любовта на този, който е с нея в нужда и беда във физическия свят. И дали той не носи дъщия духовен свят и съдба, която тя интуитивно търси.


Няма коментари:

Публикуване на коментар